Brev

Pubertet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, du skal på ingen måde være usikker på din krop. Alle kommer i puberteten på forskellige tidspunkter, og det er helt normalt. Jeg tror bare at de andre syntes det er lidt spænende. Ligepludselig om ikke så lang tid er der flere som begynder at udvikle bryster, og så er du ikke den eneste. Måske bliver du endda den som de kommer og spørger til råds. I forhold til sex drømme, så kan jeg godt forstå det måske kan virke lidt mærkeligt, men det er også helt normalt.

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er fuldstændig normalt at drømme om sex og vågne og være våd. Jeg gør det selv. Helt almindeligt når man kommer i pubertet. Også almindeligt at få bryster og synes det er mærkeligt når man er den første. Jeg var selv en af de første. i starten var det træls men så var der flere der fik det og så var jeg stolt over at have de største og jeg fik opmærksomhed fra de andre piger. Du skal nok vænne dig til det!

  • XY, Pige, 14 år

Hej! Jeg er en pige på 13. Jeg vil bare sige at det er helt normalt at komme i puberteten, og jeg kan roligt sige at det er helt normalt at begynde at få bryster som 11 årig. Jeg er også sikker på at mange af pigerne fra din klasse måske kunne være misundelige på dig. Jeg går i 7 klasse, og min veninde er slet ikke kommet i puberteten endnu hvilket der er intet galt i. Men jeg ved at hun virkelig ville ønske at hun have bryster fordi hun er den eneste der ikke har det endnu. Så der er intet at være flov over. Bare vent et par måneder og så begynder de andre piger også at få større bryster. Så du skal bare være stolt over at du allerede har fået dem. Håber du kunne bruge rådet.

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat