Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med hyperhidrosis

Hej
Jeg er en dreng på 13 år som har problemer med for meget sved.

Oppe på skolen, får jeg tit at vide at jeg lugter, men jeg kan da ikke gøre noget ved det!

På en varm sommer dag tør jeg ikke gå i T-Shirts og har altid to trøjer eller en jakke på.

Jeg har ikke fortalt det til nogen, for det virker lidt pinligt.

Håber i kan hjælpe.

Mvh. En dreng på 13 år

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 14.

jeg ramte puberteten forholdsvist tidligt og hurtigt, og har stået i samme situation som dig.
Da jeg har to storebrødre så fortalte jeg min mor om det, og hun fortalte at begge mine storebrødre havde prøvede det samme, og at hun vidste præcis hvad der skal gøres

det første du kan gøre er at anskaffe dig en stick deodorant i stedet for en spray, da den siver ind i huden, og derfor holder længere tid

den anden ting du kan gøre er at købe en parfume som du om morgnen sprayer en lille smule på dit tøj eller hals, som så vil lugte/dufte kraftigere end sveden

men det er vigtigt at du husker, at det er ingen skam at have en deodorant med i skole som du kan tage på i tilfælde af at du begynder at lugte.

det er en rigtig hård periode du er i, og du vil ikke komme til at være den eneste i din klasse der gennemgår den her periode. det er en rigtig nederen periode at være i, men det er desvære noget som mange af os drenge vil komme til at gennemgå.

jeg håber at du kan bruge mit brev til noget, da det ikke er en rar situation at der er folk der siger til dig at du lugter.

  • Oliver, Dreng, 15 år

Jeg ved godt alle sikkert siger det men deodorant kan jo hjælpe lidt. Og parfume, ved godt det måske er lidt overdrevet men det er vel bedre end at lugte. Det vil måske være lidt mærkeligt hvis en dreng gjorde det, men her er et trick piger bruger: klistre tynde bind fast inde i sin trøje (der hvor armhulerne er), og så opsuger de sveden uden det lugter særlig meget, og hvis det gør kan du vare lige smide det ud og så er trøjen og du stadig ikke svedig. Det kan også hjælpe at drikke meget vand.

  • Aha, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat