Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pik streng

Hej

jeg er en dreng på 13 år

og jeg kan ikke se hele mit pik hoved

fordi jeg ikke kan trække forhuden nok

begrund af min pik streng er for kort

tror jeg.

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 13.

Jeg ved udmærket godt at det ikke er rart når man går og bekymre sig. Sådan som jeg læser brevet kunne det godt lyde som noget der hedder forhuds forsnævring (jeg er jo ikke læge) . Det er noget mange drenge får og du er ikke den eneste. Hvis du læser lidt her på børnetelefonen kan du se at der er mange som døjer med det samme problem. Det hjalp mig at jeg kunne se at jeg ikke var den eneste. Hvis det er forhuds forsnævring skal du nok et smut forbi lægen jeg ved godt det kan være meget pinligt og grænseoverskridende at skulle fortælle andre om sådan nogle problemer og hvis du har mod på det syntes jeg også du skal snakke med nogle du stoler på omkring det. Man kan eventuelt prøve at træne foruden ved at ballontisse det gør man ved at klemme yderst på huden så alt urinen puster foruden op. Du vil nok også få en creme af lægen desværre hjalp det ikke så jeg skulle også opereres men det er en meget lille rutine operation. Det hjalp også for mig at fortælle det til en af mine klassekammerater så prøv at se lidt lys i det så man ikke går og er ked af det og bange.

Lille bonus tip: Jeg syntes ikke du skal søge så meget på nettet det fik mig til at tro at jeg havde kræft hvilket jeg jo ikke havde og husk min historie med operationen er jo ikke noget som sker for alle og cremen virker hos de fleste jeg var bare lidt uheldig

Held og lykke
Vh. Den lidt uheldige

  • Den lidt uheldige, Dreng, 11 år

Jeg havde også engang det problem, med at jeg ikke kunne få min forhud tilbage. Det er ikke fordi din streng er for kort, men fordi At forhuden er for stram. For det meste plejer forhuden at løsne sig med tiden, men i nogle tilfælde bliver man nød til at få et lille snit (det fik jeg ikke) Men det er ikke sikkert at det er nødvendigt. Syntes du burde sige det til dine forældre, selvom det godt ved det kan være super akavet. Ellers kan du sige det til sundhedsplejersken på din skole. Håber du kunne bruge svaret. Hilsen Anonym dreng 🤞

  • Anonym dreng, Dreng, 13 år

Du har intet alvorligt jeg har oplevet det samme og fik det som hedder en omskæring. Altså at man får et snit i forhuden mens jeg var bedøvet. Og det var faktisk ret dejligt. Det har gjort sex bedre. Da jeg kan mærke noget dernede før var det ikke så fedt så du ville 100 procent ikke fortryde det. Det er ikke farligt og en meget lille operation jeg vågnede op 2 timer efter uden smerter.

  • Andreas, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat