Brev

P-piller

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Ved din mor du har en kæreste? Hvis ja, så din mor ikke dum søde. Tænker det snare vil komme mere bag på hende, hvis i ikke dyrker sex. Da jeg begyndte på p-piller, blev jeg spurgt om det i forbindelse med sex. Men jeg har også veninder der aldrig blev spurgt. Så tror virkelig det forskelligt, fra læge til læge.

Men hvis din læge spørg, kan du altid sige at du har en kæreste, men i endnu ikke har haft sex, og spørger pænt om det da har nogen betydning for om du seksuelt aktiv eller ej, når det nu er pga menstruation smerter du vil på p-piller.

Husk din mor har også været ung, og selvom det kan være akavet, kan det være rart nok, at kunne snakke med sin mor og det seksuelle. Jeg synes i hvert fald selv det var rart, min mor vidste godt jeg lå og havde sex, og p-pillerne kom især ind i billedet, efter jeg måtte få en abort. Så synes det godt du begynder på dem 😊

  • A, Pige, 22 år

Hej søde<3
Jeg er selv startet på p piller her for et halvt år siden. Jeg har en kæreste så, min mor vidste ikke at vi havde haft sex men nok at det ville komme til at ske. Jeg var så til lægen af en anden grund hvor lægen spurgte om jeg bar seksuelt aktiv. Var nødt til at sige ja selvom min var der, derefter kom jeg på piller. Min læge spurgte om jeg havde haft sex osv (der var min mor ikke med) Jeg synes faktisk det er rart at min mor ved det, det giver mig en form for tryghed. Hun støtter dig jo uanset hvad, min mor synes også det var tideligt men hun er der til at hjælpe mig.

  • Pige, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat