Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sved

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Prøv at spørge en læge eller din mor. Hun virker til allerede at vide en del om det.

  • Anonym

Hej, jeg ved ikke så meget om det. Men hvis du syntes det er slemt så få din mor til at tage kontakt til en læge. Og prøv at slappe mere af når du er ude i offentligheden, det tror jeg kan hjælpe meget. En ting der kan hjælpe dig med at slappe af er at du kan finde en veninde/ven som du er tryg ved, og så fortæl hvordan du har det. At få sine følelser ud og have nogen at støtte sig op ad hjælper meget, det ved jeg af egen erfaring.

Jeg håber at dette brev kan hjælpe lidt.

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej, jeg har prøvet det præcis samme for nogle år siden (tror at jeg var på omkring din alder). Det er altid mega ubehageligt fordi så tænker man over om andre kan lugte det, og så bliver man bare endu mere stresset.

Jeg vil anbefale at købe en rigtig god antiperspirant deodorant. Det kan godt hjælpe lidt. Det er også vigtigt at tænke på hvad for noget materiale ens tøj er lavet ud af. Der er noget tøj som man kommer til at lugte mere af end andet. Nogle gode materialer er for eksempel uld og bomuld, siden at det er natur materialer.

Du kan også tage parfume på, hvis du har lyst bruge parfume. Hvis du ikke så godt kan lide for meget parfume kan du tage en lille smule på din hud, når du har været i bad.
Og husk at det skal være en du kan lide. Man kan købe nogle okay billige i normal.

Hvis du syntes at det bare slet ikke hjælper eller det ikke gider at gå væk kan du tale med en læge.

PS det er også godt at barbere sig under armene så sveden ikke sætter sig fast i hårene. Du skal selvfølgelig ikke hvis du ikke har lyst, men jeg syntes at det har hjulpet mig

Jeg håber at du kan bruge mit svar. Hav en god morgen/middag/aften

Kh Rain:D

  • Rain, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat