Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

intimbarbering

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det er nok forskelligt hvornår en pigeflok, fx et fodboldhold eller en klasse begynder at shave. I min klasse shaver fx næsten alle ved revnen og det gør jeg også selv. Jeg synes du skal starte når du føler for det. Jeg kan høre at hårene iriterer dig vildt meget så du er nok klar til at shave nu. Tænk ikke på hvad de andre tænker, måske venter de på at nogen skal starte med at shave ved sprækken så de også selv tør begynde. Vil bare lige sige at det er naturligt for piger at intimbareberer sig. Held og lykke med det.

  • Tøsen, Pige, 13 år

Hej,
Som pigen oven over skriver er det forskelligt hvornår folk begynder og shave, og du skal kun gøre det når du er klar og ikke når alle andre er. Jeg er personligt først begyndt at shave nede ved revnen her til sommer. Før hen har jeg gjort det at jeg har shavet det stykke op mod maven, og så har jeg klippet det andet ned men en saks. Det har fungeret godt med mig, da jeg i starten skar mig flere gange da jeg først prøvet det da jeg var omkring 13.
Held og lykke

  • Anonym, Pige, 15 år

Nu er jeg en dreng som er 15 år. Men du kan måske godt bruge mit svar. Jeg barbere mig dernede men jeg synes du skal gøre det du synes er bedst for dig.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat