Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min skede

Hej. Jeg er en pige på 12

Jeg har lagt mærke til at efter hånden som jeg er blevet ældre har min skede set anderledes ud. Mine inner læber eller hvad man kan kalde den, hænger lidt ud og jeg syntes bare det ser forkert ud.

Vi skal også snart have idræt igen efter sommerferien men jeg er bare så bange for at der er nogle der ligger mærke til det og fortæller alle i min klasse det😖

er det normalt?

Har i også sådan en skede..?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12, det er helt nomalt og du skal ike være bange for det💖 Det kan godt være lidt svært at vænne sig til men du ku prøve at snakke med en fra samme køn fx din mor hun kan nok hjælpe og forklare mere om det <3

  • Nana, Pige, 14 år

Jeg har selv været ked af det fordi mine indre kønslæber helt vildt tydeligt hænger for neden. Har nok været slem til at sammenligne mig med min veninde for hendes revne slutter tæt hele vejen rundt og det synes jeg bare er så smukt. Har dog nu lagt mærke til at kønslæberne også hænger på et par andre piger fra klassen og har lært at være glad for at min skede fungerer, dvs. klitten virker rigtig fint og følsomt. Man må nok bare akceptere ens krop.

  • M, Pige, 13 år

QUUPQUUP skriver, at de andre nok ikke går og kigger ned når man er i bad. Desværre ikke helt rigtigt i mit tilfælde. I min klasse blir man virkelig checket ud af de førende piger i klassen. Bryster, numse og revne blir lige scannet når man går under bruseren og det er ikke vildt behageligt. Jeg har selv kønslæber der hænger og dingler som to flapper hvis jeg står og skræver så jeg har lært at holdene benene tæt samlet. For jo, piger kigger!

  • pigexy, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat