Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor er utilfreds med hvordan jeg gerne vil være

Jeg elsker at gå i skjorter, og generelt bare drengetøj.

Jeg vil gerne have mere drengetøj, men min mor vil ikke have jeg har det på. Hun siger jeg er ‘for maskulin’.

Jeg vil også gerne klippes til en kort håret frisure men min mor fortæller mig hver dag at det vil være grimt.

Så hvad skal jeg gøre.

Jeg bliver helt i tvivl indeni om jeg faktisk gerne vil klippes fordi jeg er bange for om jeg fortryder det, og hvad min mor siger.

Og det er ikke fordi jeg vil være en dreng, men bare være lidt maskulin.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Prøv e.v.t at tale med din mor mod det. Jeg har haft det på den samme måde med min mor. Jeg ville gerne klippes korthåret men det ville min mor ikke have da hun synes at jeg ville blive for “drenget” men så talte jeg med hende om det og så om besluttet hun sig. Jeg synes at du har fuld ret til at bestemme over din krop og hvordan du vil se ud og hvilket tøj du vil gå i!!!

  • Æsel, 13 år

Der er ingen som skal bestemme over dit liv. Man må gøre hvad man vil, så længe det ikke påvirker andre, og det påvirke ikke nogen, hvad tøj du går i, eller hvilken frisure du har. Og hvis din mor siger “det må du ikke”, så ska du bare spørge “hvorfor”? Og hvis hun bare siger “fordi”, så lad være med at tage hende seriøst, hvis hun ikke kan komme med en god grund og argumentere, så er det bare ligegyldig snak og virkelig barnligt synes jeg, jeg har personligt aldrig lyttet til folk, bare fordi de har en højere “rang” end mig (forældre, lærere osv.), og hvis jeg blev stoppet af politiet en dag, og jeg vidste jeg havde ret, så ville jeg også diskutere med dem, det skal man selvfølgelig ikke, men er bare for at forklare hva jeg mener, at man ska tage diskussion, og have sin vilje når man har ret.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Hej pige på 14. Hvis du syntes at det ville være pænt med kort hår og drenge tøj så tag lige en extra snak med din mor igen. 😁. Det kan være at du får lov

  • Trtosse, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat