Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal hjælpe dig med det at få mens rigtig sent, fordi har selv fået mens rigtig tidligt. Men jeg kender så godt det med ikke at kunne lide sin krop. Jeg er lebe og Non-binær, så at skifte i et omklædningsrum sammen med andre eller bare foran nogen generelt, har altid været svært for mig. Jeg fik så snakket med min lærer om det på besked og fik et omklædningsrum for mig selv til idræt. En gang da vi tog i svømmehallen fik jeg også et privat rum til at skifte og bade i. Jeg ved ikke hvad jeg ellers burde sige men jeg synes egentlig vare du skal vide at du ser fantastik ud ligemeget hvordan din krop ænder med at se ud og det ikke er din skyld at du ikke er i puberteten endnu. Det er ikke et valg. Håber det her hjalp 🙂

  • Anonym, Non-binær, 13 år

Hej jeg er selv 14 og snart 15 jeg ved hvordan det er at ikke have løst til at Bade med de andre når de er begyndt at få former og man ikke selv er men det er helt okay jeg har heller ikke rigtigt fået former i nu og man er overhovedet ikke forkert fordi man ikke lige får former samme tid som de andre og du har helt sikkert også noget som de andre ikke har men det der med mens det skal nok komme men bare være glad for at du ikke har fået det i nu!! Når du først har fået det kommer du ikke af med det ❤️🥰

  • Liva my, Pige, 8 år

Hej!

Dit problem er MEGET almindeligt. De ting, du nævner, er ting, der forekommer under puberteten. Hvornår man rammer puberteten er forskelligt fra person til person. En pige rammer gennemsnitligt puberteten omkring de 10-13 år – hvilket jeg godt ved ikke er dig. MEN det er MEGET normalt at det bliver udskudt. Nogen er tidligt ude, andre sent.

Udover det, er det bare ikke alle, der får specielt store bryster; men det er der heller ikke noget galt i! For man er perfekt lige som man er! Men ingen stress; puberteten skal du nok ramme, og så får du også lov til at opleve en helvedes masse bumser, hår under armene og på andre steder, menstruation osv. osv.

Håber du kunne bruge mit svar

De venligste hilsner
Dreng, 17

  • Hulk, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat