Brev

MIN KROP….

Hej, pige på 13

Jeg er maget usikker på min krop.

Jeg er lidt rykker end andre og har fåret stor bryster.

Min venner snakker nogen gang om min krop/bryster.

Hvad skal jeg gør hjælp

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kender det totalt! Er meget fremme i skoene og har allerede store bryster. Indtil for noget tid siden blev jeg drillet! Det blev sagt til mig. ” Kæft du har store bryster!” Det blev sagt til og om mig. Du MÅ ikke finde dig i det! Jeg ved godt at det kan være svært, men sig det til en voksen, hvis at du har sagt stop og de ikke stopper. Hvis du ikke har sagt stop så gør det! Det er ikke okay at de kommentere på din krop hvis at det er ubehageligt!

  • En god ven, Pige, 11 år

Hej søde pige.
Det er mega svært at gå i puberteten, især hvis man gør det før de andre og man tydeligt kan se det på ens krop. Det kan føles mega grænseoverskridende og ubehageligt at andre kommentere på det, og selvom jeg er sikker på at det bare er fordi de er fascinerede af dig og din krop, så er det ikke okay at drille eller kommentere på det. Det er helt naturligt og alle kommer i puberteten på et tidspunkt. Jeg synes det kan være en god ide at snakke med din lærer/lærere om det, de er der for at hjælpe! Derudover skal du bare ignorere det! Bær dig selv med selvsikkerhed og virk som om du er ligeglad med det de andre siger, så vil de blive trætte af at drille på et tidspunkt:-)
Din krop er smuk som den er!

  • Caroline, Pige, 18 år

Hey
Prøv måske at sige til dig selv “jeg er perfekt som jeg er” “ jeg er god nok” “ jeg har en pæn krop”. Også skal du prøve snakke med dine venner om at du måske ikke synes det er så rart at de snakke om dine krop?
Håber mine råd hjælper dig❤️

  • Pige🥰, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat