Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruations snak med 6. Klasser

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey pige, jeg går selv i 6. Klasse, og er kommet i puberteten. I min klasse synes vi nogle gange at det kan være lidt akavet at snakke om det. Derfor kunne det være en god ide hvis i bad alle om at skrive deres spørgsmål ned helt anonymt, og så svare på de spørgsmål. På den måde er i sikre på, at der ikke er nogen der sidder tilbage med et spørgsmål som de ikke vil stille.

I kunne også give nogen tips og tricks som har hjulpet jer. Fx hvordan man skjuler bind og tamponer i tasken, og hvordan man skjuler bumser.

Selvfølgelig er det også vigtigt at i lader dem vide at der ikke er noget galt med hvad der sker, og at alle skal igennem det samme. Uanset hvad er jeg sikker på at det hjælpsomt.

Held og lykke, hilsen Maria

  • Maria, Pige, 13 år

I kunne tage nogen bind og andet med og fortælle hvad det er og hvorfor man bruger det, går selv i 6 og ved at der sikkert ikke er nogen der vil række sin hånd op med mindre det er for sjovt.
PS pisse god ide med brevkassen

  • Malou, Pige, 12 år

Giv dem lov til at grine!! Ellers bliver de flove..

  • Anonym, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat