Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruations smerter

Heyyy

Når jeg har mens får jeg tit Meget ondt!

Jeg vil gerne vide om der er andet en piller

der hjælper mod smerter!

Hvad gør i girls?

Tak på forhånd💞😁

KH pigen der ikke kan få svar på google

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Sikke en masse dejlige svar du har fået.
Kan tilslutte mig pigerne, og sige en varmepude. Et varmt bad, og massage kan bestemt også hjælpe. Jeg tænker de andre piger herinde vil nikke når jeg siger, det handler om at blive afslappet, hvilket kan være svært når det gør F* ondt!

Jeg forsøger at undgå medicin, men hvis der ikke er anden vej tilbage, så kan to hovedpinepiller og en ipren hjælpe. Det dog vigtigt du sætter dig ind i hvor meget du må tag, måske du skal have mindre, snak med en voksen (mor) eller egen læge. Så du ikke risikerer at tag en overdosis. Det vigtigt du sætter sig ind i medicin før du tager det.

Når jeg siger jeg forsøger at undgå medicin, skyldes det, at jeg ikke vil vænne min krop til, at alle smerter skal løses med medicin. Det ikke godt for kroppen i det lange løb, og tager man smertestillende til alle smerter, vil du bare ende ud i, at skulle have en langt større dosis senere i livet. Hvilket hellere ikke er godt. Så gør din krop den tjeneste, og brug kun smertestillende og anden medicin, som sidste udvej. Det noget andet, hvis det er receptpligtig fra lægen.

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat