Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation::

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej!
Jeg fik mens da jeg LIGE var blevet 14. Jeg sagde det bare til min mor og bom… Jeg fortæller hende hvilke bind eller tamponer hun skal købe. Spørger ofte hende ind til hvornår hendes kommer fordi det passer med at det er en uge efter min startede.. Min vare 8-10 dage.-.

Tal med din mor. Fortæl hende at du syntes det er grænseoverskridende og svært at snakke om. Måske ville det hjælpe at du fortæller hende hvad du føler? Det gør hende mere opmærksom på alt. Det kan sagtens være svært st fortælle som du selv siger er hele problemet. Men du SKLA tale med hende det letter en meget. Min mor ved min cyklus ind og ud fordi jeg snakker med hende hele tiden om det.
Hun er din mor og hun har selv mens! Ik bekymre dig(:

  • Ndkdow, Pige, 15 år

Jeg forstår virkelig godt din følelse. Første gang jeg havde mens, var jeg alene hjemme med min papmor. Jeg lyver ikke, jeg havde det så stramt med at skulle spørge om hjælp, at da jeg gik imod hende for at spørge, sprang jeg ind på et værelse for at gemme mig. Og jeg var så ængstelig. Det var FORFÆRDELIGT.

Men det er jo endnu mere forfærdeligt, at jeg havde det sådan! Og nu ved jeg ikke engang hvorfor.

Men hun hjalp selvfølgelig, og hun var skide chill med det. Og nu er jeg også meget mere afslappet med det.

Selvom det er en forfærdelig nederen ting at få at vide, så skal du “bare” spørge igen, indtil at det ikke gør ondt i maven længere. Du gør seriøst INTET galt. Det er naturligt når noget er ubehageligt at ville undgå det. Men jeg tænker, at du skal fortælle din mor det igen, når du får mens. For hun vil jo bare gerne hjælpe.

  • Bombastic flying beast, Pige, 14 år

Har selv ikke en mor, så køber selv bind. Synes det er rart da man selv kan vælge hvilke. Jeg plejede at købe i en butik men der var små børn der lavede grin med det, og siden der har jeg ikke købt i en butik men fra internettet. Køber mange pakker af gangen, og så har jeg til et halvt år. Det er ikke særlig fedt at bruge penge på, men det vil jeg hellere end at snakke med min far om det, så hvis du heller ikke vil snakke om det kan du mpske også.

  • Mig, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat