Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

menstruation

Hej.

Jeg er en pige på 13, og har ikke fået min menstruation endnu.

Jeg er ikke helt inde på mens, altså hvordan man lige gør, og hvor tit man lige skifter bind og sådan noget. Ikke fordi jeg OVERHOVEDET ikke kan finde ud af det, og ved hvad det er.

Men ved bare ikke om jeg er parat, altså hvis man kan sige det sådan? Min mor siger, at der ikke engang går et halvt år før jeg får det!!!

Jeg er lidt bange for, hvis jeg nu lige pludselig får det oppe i skolen. Hvad skal man gøre? Kan man godt spørge om man må låne et bind, af sine veninder der har fået det?

Hvordan ved man hvornår man får det?

Håber i kan hjælper, og håber lidt jeg ikke er den eneste der er i denne situation!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige, jeg har heller ikke fået min mens. Jeg føler mig også presset. jeg har endelig bare lært, at tage det med ro. Der er jo ikke noget pres, det kommer når det kommer.

Men det er også fedt får os, fordi dem der fået mens vokser ikke rigtig mere, og så er det os der bliver høje.

  • Kattepis, Pige, 13 år

Hejsa vil bare ligge skrive at man ik skal være bange for at få det i skolen. Hvis nogle af dine veninder har fået det kan du spørger om du må fået et bind af dem ellers har de fleste skoler et kontor vor de for det meste har nogle bind. Håber du kunne bruge mit svar😊

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej, jeg var også bange og forvirret før jeg fik min første menstruation. Men det er ikke så slemt som man tror. Ellers prøv at snakke med nogle veninder der allerede har fået det. Menstruation er blevet er tabu, som man er bange for at snakke om, men hvis du har mange spørgsmål omkring det, er der ikke pinligt at snakke med sine veninder eller sin mor.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat