Brev

menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige, jeg har heller ikke fået min mens. Jeg føler mig også presset. jeg har endelig bare lært, at tage det med ro. Der er jo ikke noget pres, det kommer når det kommer.

Men det er også fedt får os, fordi dem der fået mens vokser ikke rigtig mere, og så er det os der bliver høje.

  • Kattepis, Pige, 13 år

Hejsa vil bare ligge skrive at man ik skal være bange for at få det i skolen. Hvis nogle af dine veninder har fået det kan du spørger om du må fået et bind af dem ellers har de fleste skoler et kontor vor de for det meste har nogle bind. Håber du kunne bruge mit svar😊

  • Anonym, Pige, 12 år

Hej, jeg var også bange og forvirret før jeg fik min første menstruation. Men det er ikke så slemt som man tror. Ellers prøv at snakke med nogle veninder der allerede har fået det. Menstruation er blevet er tabu, som man er bange for at snakke om, men hvis du har mange spørgsmål omkring det, er der ikke pinligt at snakke med sine veninder eller sin mor.

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat