Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Var selv 10 da jeg fik det så forstår 100procent din situation.
Jeg valgte at sige det til 1 veninde og det hjalp mig virkelig meget at have hende ved min side

  • Anoooouuunyyyeeeeem, 15 år

Hej.
Jeg er 19 år og har selv haft menstruation fra jeg var 13 år gammel. Den første gang synes jeg det var mega pinligt og vidste ikke engang hvordan jeg skulle sige det til min mor. Derudover var jeg så heldig at den første gang var på min mors fødselsdag, så tænk hvis nu jeg ødelagde hendes fødselsdag.
Menstruation er det mest naturlige og vil opleves hos en hver kvinde. Dermed ikke sagt at de ikke er iorden at synes det er svært at snakke med de andre om det. Jeg ved ikke om du har overvejet det, men hvis I i klassen føler det er så utrygt at snakke med hinanden om det, kunne der så potentielt være andre i din klasse der har fået mensturation?

I forhold til menstruationssmerter er der flere forskellige ting der kan være effektive til at hjælpe mod det, og hos nogle oplever de slet ikke menstruationssmerter. Nogle af de ting jeg har fundet som hjælper mod menstruationssmerter er
– Chokolade (Ikke en hel plade 😉 men et enkelt stykke kan faktisk være rigtigt effektivt og så smager det godt og er god forkælelse samme tid)
– Magnesium som tages fast og ikke kun under menstruation.
– Varmepude (Hvis du ikke har en varmepude så virker et fugtigt håndklæde der har været i mikrobølgeovnen 30 sekunder lige så godt)
– Smertestillende medicin

Jeg vil foreslå at du evt. kunne snakke med en lærer om om det var muligt at i på et tidspunkt, enten hele klassen eller kun pigerne satte jer ned og havde en snak om den udvikling jeres kroppe gennemgår. Det mest optimale tænker jeg faktisk er at gøre det med hele klassen og snakke om begge køns udvikling.

Og så vil jeg lige for en sikkerhedskyld minde dig om at du er ikke klam. Menstruation er HELT naturligt og kan på ingenmåde gøre dig til klam.

  • Christina, 19 år

Har du en bedste veninde? Snak med hende og vær sammen med hende, hun vil lytte:) jeg fik også min mens som den første om min veninde er super til at hjælpe

  • Kakao, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat