Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MENSTRATION.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes det er en god start, du skal ikke tænke på hvad der kan ske. For ligemeget hvad stopper dit blod ligeså snart du kommer i vandet, for det spærre for blodet. Men hvis det hjælper så begynd stille og roligt med at bruge tampon

  • Ukendt-2630, 14 år

Det er helt normalt Skatter folk får det i andre aldre og andre for det ikke så tidligt du er bare en som er meget Uheldig.

  • Muller1234, 19 år

Det er helt normalt Skatter folk får det i andre aldre og andre for det ikke så tidligt du er bare en som er meget Uheldig.

Hej, jeg skriver lige for at kommentere på ovenstående svar.
Fordi man får sin menstruation som 14-årig, har det ikke noget at gøre med at være heldig eller uheldig. Det er faktisk ganske normalt, at få det i den alder. Jeg selv var 11 – dét kan man måske nærmere tale om er tidligt, men 14 år er ikke som sådan tidligt. Jeg er helt med på, at det kan virke meget voldsomt og som om det kommer lige pludselig. Men det gør det jo også. Det kommer jo ikke belejligt for nogen og der er ikke noget ‘heldigt’ tidspunkt at få det på, synes jeg. Du skal ikke føle dig forkert, fordi du har fået din menstruation som 14-årig – det er ganske normalt.
Mvh. C

  • Cello, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat