Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens og former

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Det er forskelligt fra pige til pige hvornår man får sin menstruation. Nogle får det når de er 11 og andre når de er 15. Jeg forstår godt at du gerne vil være som de andre piger fra din klasse, men du bliver nød til at tage det som det kommer.

Angående dit udflåd kan du måske prøve med et trusseindlæg. Hvis du har en god veninde der har fået sin menstruation kan hun måske komme med nogle gode råd.

Hilsen pigen der gerne vil hjælpe

  • Hjælperen, Pige, 12 år

Hej pige på 12.

Du skal for det første vide at vi får rigtig mange breve hvor folk skriver at de er trætte af at de har fået bryster og synes det er meget pænere med flade. Det skal du vide så du ved at der er forskellige meninger omkring det.

Det er virkelig forskelligt hvor hurtigt det går når man er kommet i puberteten det handler alt sammen om hormoner. Det er helt normalt at ikke have mange former når man er 12 år, du har bare været uheldig at komme i en klasse hvor det går hurtigere for dem og så samlinger du dem.

Som de andre siger: tag det som det kommer.
Det kan sagtens være at om et år sidder du med mere end dobbelt så store bryster fordi dine hormoner pludselig gik totalt i gang.

Hvad angår dit udflåd så har vi det alle sammen;) og hvis der kun er lidt så skal du bare bytte underbukser, hvis der er skal du bede en af dine forældre om en pakke med trusseindlæg.

Man kan sagtens have sex under mens.

Du skriver at du ikke føler dig ligeså pæn og lækker som de andre. Hvis du har en dejlig personlighed så er det ligemeget.

Hav det godt!

  • Dmsndm, Dreng, 16 år

Bare roglig GIRL, jeg har selv været det og det skal nok gå. Jeg følte også bare at jeg INGEN former havde ( det skal lige siges at jeg også er ok tynd såå) men det gik over, og med fensyn til det med mens så igen havde jeg det på samme måde jeg følte bare at ALLE havde det, men så kom den bare så det skal nok gå

Håber at det kunne hjælpe bare lidt

  • GIRL, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat