Brev

mens

hej jeg er en pige på 11 år

jeg føler mig meget usikker på min krop

da alle pigerne fra min klasse har fået bryster og deres mens

og jeg er også ret lille af min alder

og har meget små bryster

jeg føler mig meget uden for

da jeg ikke har bryster eller fået mens hvad gør jeg?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige <3

Jeg kan godt forstå dine tanker, jeg var også en af de sidste i min klasse til at få mens og jeg følte mig meget udenfor. Dog er du kun 11, så du er slet ikke bagud! Det er normalt at få mens når man er 9-16 år, men de fleste får den når de er 12-13.
Jeg ved også godt at det er super nederen at være den sidste, men du kan altså sagtens være med i snakkene og måske spørge ind til det?
Jeg er desuden nærmest sikker på at dine bryster begynder at vokse snart, da du allerede er 11.
Men ja, selvom det er virkelig irriterende sagt, bliver du desværre bare nødt til at vente. Måske kan du spørge din mor hvornår hun fik sin, så du cirka ved hvornår du får din.
Håber det hjalp <3

  • Pige, Pige, 14 år

Hej søde:-)
Jeg kender helt sikkert den følelse du har lige nu, jeg gik også selv senere i puberteten end de andre piger i min klasse, og til den dag i dag har jeg stadig ikke særligt store bryster. Men det hele er helt normalt og naturligt. Folk går i puberteten på forskellige tidspunkter, og måske du endda kan se det som en fordel, for så kan du søge hjælp hos dine veninder i klassen, både forberedende, men også når det på et tidspunkt bliver dig der går i puberteten. Det er forresten helt normalt ikke at være gået i puberteten som 11 årig, det er faktisk lidt tidligt. Det hele skal nok komme på det tidspunkt det skal<3
Husk at alles kroppe og udvikling er forskellige og det hele er naturligt og smukt:-)
Håber det hjælper på din fortvivlelse!

  • Caroline, Pige, 18 år

Tro mig det kommer❤️Man kommer forskellige tidspunkter i puberteten og det er helt normalt hvis du ikke er kommet i puberteten❤️ Og du heller ikke har fået din mens❤️ Håber mine råd hjælper dig☺️

  • Pige🥰, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat