Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Må ikke barbere mig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det kan være, at din mor siger at du ikke må de ting pga hun synes at du er for ung. Jeg startede først med at barbere mig da jeg var 15! Men jeg kan sagtens sætte mig selv i din situation og jeg kan godt se at det er da træls at man ikke engang har lyst til at sove sammen med folk. Tag en snak med din mor. Ikke plag hende om at begynde at barbere dig. Men fortæl hende hvorfor det er at du gerne vil gøre det. Måske får din mor en større forståelse for, hvorfor du gerne vil starte.
Men jeg synes stadig at du skal huske på at det er okay det hele. Selvfølgelig har man sine egne behov og lyster og bare fordi at alle mulige andre siger at det er okay ikke at barbere sig, betyder det jo ikke at ens egen holdning til det, ændres. Jeg synes at du skal tænke over om det er meget vigtigt for dig, for jeg synes selv det er ret tidligt at starte som 13 årig. Men selvfølgelig skal du gøre hvad du føler for.
Håber det lykkes for dig

  • S, Pige, 16 år

Altså- jeg begyndte da jeg var 12 med armhulerne. Jeg var lidt bange for at folk ville være sådan “ad, hun har røde plette dippedutter under armene” jeg skjuldte det, og nægtede at løfte mine arme. Jeg har kendt til det med at barbere mig, flere forskellige steder, I nogle tid nu, og du bliver hurtigt vandt til det. ( det kræver selvfølgelig lidt øvelse før at det ser abselute perfekt ud) men jeg bliver nødt til at sige det samme, gør det, om dine forældre ved det eller ej. ( men nu er jeg jo ikke dig, så måske skal du lade vær med at tage mine råd ) jeg er svømmer, så jeg har en “acceptabel” grund til at barbere mig. Du skal bare lige huske, at du nu er ung, og du skal jo kende til det før eller siden. Føler du dig utryg med det, så lad vær. Hvis du er nysgerrig, så spørg en veninde om det? Ja, det er måske en smule meget akavet, og nyt og alt muligt, men dog, så er det vel ikke værre min ven. Måske gør det I al hemmelighed med din bff for sjov, og så tud foran dine forældre om det. Jeg mener, hvorfor skulle de ikke tilgive dig?

Jeg ved at det nok skal gå, forresten, så følte jeg mig rigtig moden da jeg begyndte på det <3

  • Fremmede, Pige, 13 år

Engang imellem synes jeg godt man må lyve lidt overfor ens forældre. Jeg har selv et nært forhold til mine veninder og vi vil gerne ligge tæt ved soveaftaler. Derfor har jeg brug for at barbere mig forneden. Den grund har jeg ikke lige lyst til og bruge overfor min mor så jeg har sagt at alle andre piger i klassen er barberet forneden selvom det altså ikke helt passer. Men min mor troede på det så nu må jeg godt.

  • Who? Me!, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat