Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

“Lille krop”

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej makker.( Jeg er også lille…)

Men en måde du kan elske dig selv er at kigge dig i spejlet hver morgen og sige til dig selv “kæft du ser godt ud”

Det lyder latterligt men det virkede for mig❤️

  • Nahhh, Pige, 12 år

Hej pige på 14 år.
Jeg er selv 162 og vejer også 42 kg.
Jeg har selv også selvværds problemer, og svært ved at tage på. Lige nu går jeg ikke til psykolog, fordi det går lidt bedre. Men du skal ikke lade nogen andre styre, hvordan du ser dig selv. De fleste tror, at man kun er usikker på sin krop, når man er overvægtig, men man kan faktisk ogsåhave det svært ved, at være undervægtig!
Mit råd til dig, er helt sikkert at fortælle dem omkring dig, at du ikke kan lide, at blive kaldt lille og cute. De ser det nok som en form for venskabeligt drilleri, så du skal bare fortælle dem hvordan du har det, på en seriøs måde.
Du skal slet ikke ændre på dig selv, men elske dig selv! Selvom det måske er nederen at være den mindste, så må du lære at acceptere det, og selvom det virker svært, vil det blive nemmere med tiden. Når der kommer tanker om, at du er forkert i dit hoved, så sig nej til dem, og fortæl dem, at du er helt vildt smuk, for det er du!
Sæt noget god musik på, stil dig foran dit spejl og fortæl dig selv hvor smuk du er.

For noget tid siden, plejede jeg også, at hver gang jeg kom forbi et spejl, skulle jeg sige 5 gode ting om mig selv. Det behøver ikke at være ting om dot udseende. Og det er heller ikke ved alle spejle, men du ved, når du er alene og har tid til det. 💕

Du skal passe på med at have alt for dårlige tanker om dig selv, for man tænker det er normalt men det er det ikke, og pludselig kan man ikke se, det er gået helt galt. Det er vigtig at tale med nogen om hvordan man tænker, så man ikke skal tænke det helt alene, da det er ret usundt for dig.

Jeg ønsker dig held og Lykke.
Mvh

  • 🍂, Nonbinær, 13 år

Hey girl, jeg kender det alt for godt er 15 og 162, men jeg vejer kun 48 kg hvilket også virkelig fremhæver hvor lille jeg er. Jeg er altid blevet kaldt “lille” eller fået at vide at jeg var cute og ligne, men det er jo ikke en dårlig ting at være lille? Det er sådan vi ser ud, og vi kan ikk ændre på det. Jeg er bare begyndt at sige til mig selv, at det er okay og være lille. Og det ikk er noget dårligt, men at du er speciel fordi dine andre venner ikke ser sådan ud. Håber det hjalp<33 knus fra mig

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat