Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lidt af hvert

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej med dig! Jeg vil svare på alle dine spørgsmål så godt jeg kan! (:

Hvordan spørger man sin mor om en bh?
Jeg kan huske at jeg var i H&M med min mor, og pludselig trak jeg hende bare til side og var sådan “mor, jeg tror jeg har brug for en bh!” Jeg syntes det var vildt pinligt, men også rart at få overstået. Mine bryster var ikke store nok til at jeg behøvede bh endu, men hun købte da en til mig og den brugte jeg lidt. Jeg holdt dog op med at bruge, da den slet ikke var nødvendig. Senere da mine bryster var store nok, var vi ude og købe tøj sammen, da jeg prøvede en bluse, og hun så spurgte om jeg ikke også ville have en bh eller top fordi jeg da havde brug for det.
Så jeg du skal bare tage fat i din mor, og spørge lidt til råds om hvilken bh du skal have, og om i kunne købe den sammen! Det kan være at hun selv lægger mærke til det og spørger dig, men hvis du føler det skal være nu, kan jeg ikke se nogen grund til at vente på, at hun selv kommet.

Hvornår får du din mens?
For det første siger du at du har haft udflåd i lidt over et år, jeg vil bare sige at jeg havde udflåd i 3-4 år før min mens. At den er lidt brunlig, er også bare et tegn på at den kommer snart. Den kan komme når som helst! Så hav et bind i en lille pung med i din taske, så er du klar hvis det skulle ske i skolen.
Jeg ved godt, at det ikke er sjovt at være den sidste der får mens (var selv den næst sidste) men trust me, mens er ikke sjovt! For slev hvis du ikke får smerter og kramper, så er det vildt besværgelser at bløde og det er også besværligt at skulle skifte bind. Mens tager også meget af ens energi (i hvert fald for mig) og man bliver bare irriteret når ens mens kommer. Så nyd at du er mens fri så længe du kan.

Er det normalt ikke at have bumser?
Det er helt normalt ikke at have bumser! Faktisk er du heldig ikke at have bumser!! Jeg har mange venner i alderen 12-13 der heller ikke har nogle bumser overhovedet, og jeg siger dig det er så unfair. Jeg har vildt mange bumser, hvilket er irriterende og nederen. Du skal bare være glad, og regne med at du nok får nogle flere en dag, men det er ikke sikkert. Måske får du en masse bumser, og måske slipper du billigt.
Husk at du er 13 det er kun starten af dine teenager år, mens og bumser skal nok komme, bare slap af og tag det hele som det kommer. (:

Jeg håber det kunne bruges (:

  • Bare mig, Nonbinær, 13 år

Hejsa pige på 13.
Jeg kan fornemme lidt uro i dig, kan det passe? Det er helt iorden st spørger din mor om en bh. Du kan også nakke en fra din søster😅 Da jeg spurgte min mor var hun helt stolt af jeg kom og spurgte.

Du skal nok få din mens. Udflåds tiden er forskelig. Jeg har haft udflåd i 3 uger og dog fra 1 uge siden lige fået min mens. Du skal overhovdet ikke være bange. Husk din mor har også gået i gennem dette. ❤️

Største kram🫶🏼

  • hjælperen, Pige, 12 år

Hej pige på 13.

Fortæl din mor det. Hun forstår det nok. Tænk på det har været hende engang. Altså med det hele. Jeg tror ikke hun bliver sur eller vred over du fortæller hvordan du har det. Du skal ikke være bange. Har selv haft udflåd i næsten et år tror jeg og har ikke fået det endnu.

Håber jeg hjalp bare lidt:)

  • Pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat