Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lav dreng

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Prøv og kig på det på den gode side. Og dem der dømmer dig skal du ignorere det nok det bedste du kan gøre. Jeg forstår godt at du er bange for at folk dømmer dig men deres mening har ingen betydning.

  • …, Pige, 15 år

Kære dreng på 15 år,

Det der er med at være lav er, at man ikke skal føle, at man er lav. Man skal opføre sig som om, at man ikke var det. Så længe man har confidence (skal self ikke forveksles med at være arrogant) og udstråler personlighed, så spiller ens højde i sidste ende ikke en særlig stor rolle. Folk man ikke kender vil altid dømme en på, hvordan man ser ud, og det kan man ikke rigtigt gøre noget ved. Men man kan altid ændre andres første opfattelse af en, for fordomme er heldigvis kun fordomme.

Jeg synes overhovedet ikke, du skal være bange for at tale med piger pga. din højde. Tro det eller ej, men de fleste piger er faktisk ret ligeglade med fyres højde. Vi får altid så meget shit for, at vi kun går efter drenge der er over 180 osv., men højde er ærlig talt komplet ligemeget, hvis personen ikke har andet at byde på. Selvfølgelig vil alle have præferencer ift., hvad de umiddelbart finder attraktivt, men det betyder ikke, at lave drenge ikke kan være flotte. Jeg har da set og kender mange drenge, som ikke er så høje, men som er sygt dejlige og søde alligevel.

Alt i alt er det ikke din højde, der er vigtig, men dig som person. Og det lyder virkelig cheesy, men det er bare sådan, det er.

Here king, u dropped this
👑

Hilsen S

  • S, Pige, 17 år

Hej! Det kender jeg så godt!
Jeg føler mig også meget blandt mine venner, næsten som om de tårner over mig. Det er super intimiderende og meget ubehageligt.

Det der virker allerbedst for mig er, at lade personligheden skinne igennem! Højde betyder INTET når ens personlighed er stor nok. Man behøver ikke at snakke højt eller være led, men bare at have selvtillid eller selvrespekt kan virkelig gøre meget! God hygiejne og matchende tøj hjælper også.

Og hvis en pige ikke snakker med dig eller dømmer dig pga. din højde, er hun ikke det værd! Det er en god måde at sorterer ud på. Den rigtige skal nok komme en dag, en som ikke dømmer eller driller. Ingen bør få dig til at føle dig mindre værd, og hvis de gør, er det deres tab!

Hilsen N

  • N, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat