Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kroppen…😬🤯

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 10, snart 11 år

Bare rolig! Det du oplever er helt normalt! Alle dem du kender går igennem det samme, eller vil gå igennem det. Der er IKKE noget at skamme sig over!

Du skriver at dine bryster ikke er så store endnu, og at du kun har 2 toppe. Da din krop kun lige er gået i gang med at udvikle sig, har du ikke brug for en bh endnu. En bh er designet til at holde brysterne oppe og på plads, så de ikke hopper nogle steder hen og da dine bryster ikke er særligt store endnu er der ingen grund til en bh.
MEN det er selvfølgelig smag og behag! Hvis du gerne vil prøve, hvordan det er at have bh på så er det også helt normalt! Du kan måske snakke med din mor om, hvad det er du går igennem og så kan i måske tage ud og købe en bh der passer til dig? Hvis du har ældre søskende, kan du også spørge om du må låne en af deres gamle bh’er.

Du siger, at du ikke må bruge en skraber. (Jeg går ud fra, at det må være din mor eller far, der siger dette) måske ka du prøve at snakke med din mor/far om, hvorfor du ikke må. Måske er det fordi de er utrygge ved det? Måske er de bange for, at du kommer til at skære dig selv ved et uheld? Der er mange grunde til dette, men hvis du spørger og forsøger at fører en konstruktiv samtale, så skal i nok finde ud af det!
(Jeg kan af personlig erfaring sige, at forældre er meget nemmere at “håndtere”, når der ikke er for mange følelser indblandet. Det bliver nemmere og rarer at føre en samtale, hvis du ikke bliver sur og vred. Oftest vil mam bare møde mere modstand)

Du siger også at du er meget utilfreds med din krop. Som jeg skrev tideligere, så er der intet at skamme sig over! Alt det du oplever er 100% normalt!

Hvis du gerne vil få motivation, til noget, eller du er utilfreds med din krop og gerne vil tage sagen i egen hånd, så kan jeg virkelig anbefale en fantastisk youtuber:

Alivia D’Andrea

Hun er en Engelsk youtuber, og ordforrådet er måske lidt ude af rækkevidde for yngre seerer, men hendes videoer har virkelig hjulpet mig i nogle svære situationer. Jeg kan virkelig anbefale hende!

Jeg håber, at jeg kunne hjælpe dig lidt på vej!

Mange hilsner
~pige på 16 år~

  • Pige på 16 år ;], Pige, 16 år

Hej pige på 10 år
Det er hel almindelig at går i puberteten i denne alder men husk at man skal være glad for hvad man har, der er noget pige som ikke er går i puberteten og synes det er nederen.

Alle mennesker er forskelig og være glad for hvad man har

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg forstår godt at du gerne vil have en bh. Men du kan ikke gøre noget ved det. Forstår også godt du gerne vil shave, men det er noget helt op til dig. Hvis din mor siger at du ikke må er der ikke så meget du kan gøre ved det. Jeg har det fint med at have hår under armene og det vil jeg råde dig også til. Bare vent og se det kan være du snart for bryster og udflåd det kommer når det kommer. Ønsker dig held og Lykke! Du kan eventuelt snakke med din mor om det. Fortæl hende at du rigtig gerne vil have en bh også selvom du måske ikke har behov for det! ❤️

  • Aquatic0tix, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat