Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Krop

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 13 år <3
Din veninde lyder da godt nok tarvelig, hvis jeg var dig ville jeg spørge hende hvorfor hun snakker som hun gør til dig næste gang og så burde du derefter fortælle hende at det sårer dine følelser, når hun snakker sådan til dig.

Da jeg var på din alder havde jeg også problemer med min krop, jeg tror alle går rundt og hader et eller andet på deres krop.
Mit råd til dig er at acceptere at du ser ud som du gør og hvis du kan lave om på noget på en sund måde hvorfor ikke? i form af måske træning hvis det er det der kan gøre det.

Da jeg var på din alder hadede jeg min næse og jeg har ti år efter lært at elske den fordi vi alle er unikke på vores egen måde.

  • D, Pige, 21 år

Kære pige på 13
Jeg synes det ville være en god idé at fortælle din veninde at hun skal stoppe med at kommentere på din krop fordi at du synes det er ubehageligt eller får dig til at føle dig skidt tilpas. Det er okay at sige det på en lidt grov måde, men det ville helt sikkert være bedst hvis det blev sagt sådan at i ville kunne snakke om det i stedet for at komme op og skændtes. <3

Det er også noget lort at have det dårligt om sin krop, men det skal nok blive bedre med tiden! Jeg foreslår at du begynder at følge/se bodypositivity videoer/accounts på sociale medier fordi at det hjalp mig, og kan måske også hjælpe dig.
Bare husk at mand ikke behøver at ligne Bella Hadid eller at passe ind i “beauty standards”for at være smuk. Jeg håber at du får det bedre meget snart!<333

  • Raven, Pige, 12 år

Hey, jeg forstår godt hvordan du har det. Og det er ikke nemt. ✨

Men angående din veninde, prøv sig til hende hvordan du har det.🙃

Og du skal ikke tænke på om du er tyk eller ej. Du er perfekt som du er! Du skal ikke ændre dig bare fordi der er en der ikke forstår man ikke skal kommentere på andres kroppe. Det kan godt være svært når man føler sig tyk og grim. 🫤Men jeg lover dig, du ikke grim eller tyk. Selvom jeg nu ikke har set dig, så ved jeg at du er som du skal være! Alle ser ud som de skal. Der er ikke nogen bestemt måde man skal se ud på. Bare prøv sig til din veninde at hun skal stoppe med at kommentere.
Du smuk som du er ❤️
Farvel! Pige på 13

  • N, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat