Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kønssygdomme

Hejsa

 

jeg er en dreng på 13 år

og bange for at jeg har fået en kønssygdom .

 

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal sige det til mine forældre?

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa!
Hvis du er i tvivl om noget kan du altid gå til din personlige læge og få det tjekket. Læger har tavshedspligt så hvis du nu ikke har lyst til at fortælle det til dine forældre så gå til lægen. Det er ret vigtigt at du får det tjekket!
Vh. Os

  • Anonymous, 13 år

Hej dreng på 13 år

Der bliver nævnt at du altid kan få det tjekket hos din personlige læge, og det synes jeg klart at du skal gøre. Det er ekstremt vigtigt at få det tjekket, da det kan være farligt at gå rundt med en kønssygdom i længere tid, men du kunne ende med at smitte nogle hvis du stadig er seksuelaktiv.

Men jeg ville råde dig til at tage en snak med dine forældre, og sige det direkte, selvom det kan være svært at snakke om, kan det i sidste ende være den bedste udvej. Mener du at du er gammel nok til sex, så må du indse at der kan være ulemper ved sex hvis man ikke beskytter sig ordentligt.

Derfor ville det vise klart modenhed hvis du får snakket ud om det til dine forældre. De ville kunne se at du står til ansvar for hvad der er sket og ikke gemmer det bag deres rygge. De er jo dine forældre, og jeg er sikker på at de ville hjælpe og guide dig hvis nu uheldet er ude.

  • Anonymous, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat