Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Køns barbering

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej hvis du ikke vil barbere dig der nede! Så skal du heller ikke gøre det. Også ikke tænke på hvad andre tænker om det❤️Det er din krop og du bestemmer over den. Og hvis du barbere dig der nede SKAL du bruge skum eller sæbe det må du selv bestemme. Og du må ikke barbare mod hårene det kan godt gøre lidt ondt hvis du gør det. Men husk du er perfekt som du er!❤️Og andre SKAL IKKE bestemme over DIN KROP. Og hvis du gerne vil have hår der nede, så skal du selvfølgelig bare have det hvis du har det bedst med det❤️Håber mine råd hjælper dig❤️

  • Pige🥰, Pige, 12 år

Halløj!
Det helt normalt at være lidt forvirret, når man første gang prøver at barbere sig dernede. Jeg synes det vigtigt, at du kun gør det som føles godt for dig. De fleste kvinder jeg kender barberer sig ikke, men det også okay at gøre det. Man skal bare ikke føle sig presset til det. Hår på kroppen er helt normal, og det er der af en grund.
Hvis du alligevel gerne vil barbere dig, så har jeg et par tips.

For det første skal du IKKE bruge sæbe nede ved din “åbning”. Hvis du vil bruge sæbe så kun ude for der. Man behøver ikke barberskum, men det bare hvad der virker bedst for en selv. Når du barbere dig, så start fra side til side i små bevægelser, og så tag fra oppe til ned. Aldrig gør det mod hårenes retning! Det er det der skaber røde pletter. Efter skal du huske at bruge en creme uden parfume. Det kommer til at klø når hårene vokser ud, det kan man ikke komme udenom.

Håber det hjalp <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Vej du skal bare gøre det alså det ik farligt jeg gjore det selv for føste gang da jeg var 10

  • Hjælper alle, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat