Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

kan man miste sin mødom sådan

hej jeg er en pige,

der er i tvivl om man kan miste sin mødom

når man går til rider kan i hjælpe?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige
Jeg rider selv i hverdagen, og skal derfor prøve at besvare dit spørgsmål så godt som muligt. Nej, du kan som udgangspunkt ikke miste den på andre måder, end ved sex. En mødom er et menneskeskabt fænomen, og derfor noget, som vi faktisk ikke har. Derfor mister du den kun når du har haft sex.
Dog kan det at ride gøre sex mindre smertfuldt, og på den måde gøre din første gang lettere. Derfor mener mange, at du kan ‘miste din mødom’ på den måde <3
Hilsen en pige der også rider.

  • Anonym, Pige, 16 år

Jeg har også hørt det mange gange at man kan miste ens mødom ved ridning. Men jeg har også læst at der vist slet ikke er noget der hedder en mødom, altså sådan noget fysisk. Noget helt andet er tror jeg det er rigtigt hvad hende pigen ovenover skriver at det godt kan være en fordel at gå til ridning når man skal have sex. Jeg har selv gået til ridning siden jeg overhodet ku sidde på en hest og jeg tror da på en måde det har hjulpet mig at jeg har siddet og skrævet på en hesteryg alle de timer.

  • anonym Pige, Pige, 15 år

Vil du høre noget vildt? Mødom er en myte… der er ikke en jomfruhinde man kan springe … og det er altså bare noget folk de siger men der er ikke en mødom som skal springes ….. overhoved … ❤️

  • Sara som er her for jer altid ❤️❤️, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat