Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan ikke finde bh eller top

Hej

jeg er en pige på 13,5 gammel

og jeg kan ikke finde nogle bh eller top

jeg har OK store bryster

jeg har prøvet at finde nogen i min størrelse

men kunne ikke

det eneste jeg kan bruge er en bikini top

Kan jeg bruge en bikini top i stedet for nogen rigtige bh eller top??

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Du kan bruge lige præcis hvad du vil, bare du har det godt med det. Jeg går ikke med bh, for jeg hader følelsen, men det er svært at finde gode toppe, men pludselig fandt jeg hvad jeg kunne lide, fungere en bikini top for dig, så brug det(:

  • pige med et godt råd?(:, Pige, 16 år

Hej pige
For det første vil jeg gerne sige at det er fuldstændig lige meget om du har en bh på, bikinitop eller slet ikke vil gå med bh så skal du bare gøre hvad du vil.
Du siger at du ikke kan finde nogle bh’er i din størrelse. Jeg havde også lidt svært ved at finde din rigtigt bh. Min mor hjalp mig rigtig meget med at finde bh’er fordi hun vidste mere om forskellige størrelser og tøjmærker og fordi hun havde prøvet det med at finde bh’er med min storesøster. Hvis du ikke har det godt med at tale med din mor kan du spørge nogle pige venner eller hvis du har en en søster hvad de bruger. I tøjbutikker er der også kvinder hvis job er at hjælpe dig med at finde det helt rigtige tøj. Det er ikke flovt at spørge for alles bryster er forskellige og det er de færeste som har nemt ved at finde noget der passer.
Jeg har for eksempel to forskellige slags bh’er. Nogle som er helt flade og tynde som bare holder fast på brysterne. Dem bruger jeg der hjemme. De andre slags har en pude/ vat som er tykkere og får brysterne til at se større ud. Dem bruger jeg når jeg er i skole. Det handler bare om at prøve sig frem for det er meget vigtigt at dig og dine bryster har det godt.
Held og lykke

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej
Du kan godt bruge en bikini top.
Men hvis du genre vi bruge bh, og det eneste problem er du ikke kan finde nogle. Så gå ind i en rigtig undertøjs butik. De vil give dig god service, og der skal du nok finde en bh du kan passe.
Godt råd. Hvis du skal have bh’er så tag lige din mor med… de er virkelig dyre.

  • RW, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat