Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig tyk

Jeg er en 13 årlig pige

og jeg føler mig selv pisse tyk!

Jeg kan ikke lade vær med

at sammenligne mig selv

og er ved at være godt træt af hele tiden at føle mig tyk😭

Jeg er bange for hvad andre siger

og jeg vil så gerne gå i stramt tøj men jeg tør ikke

Hjælp mig!

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey søde! jeg på samme alder som dig. og jeg er også selv lidt buttet, jeg følte mig også tyk men jeg lærte og kigge mig selv i spejlet vær dag og sige 5 ting der er mega flotte ved min krop. jeg fik mere selvær og blev meget gladere. prøv det!

  • hjælperen, Pige, 13 år

Hej. Jeg er 14 år og er også meget usikker på mig selv. Jeg har mange gange sultet mig selv osv. men der er ingen grund til at gøre det, for jeg ende bare med at blive for tynd og nogle af mine vender trak sig også i en periode fordig de syndes mine spise vaner og hvor meget jeg trænede var mærkeligt. Men du er stadig et barn, så prøv at tænk på, at det er det at have det sjovt der betyder noget, og så kan man tænke mere på vægt osv når man bliver ældre. Jeg ved ik hvor meget jeg kan hjælpe efter som jeg selv har det på helt samme måde men jeg vil prøve alligevel. Noget der hjalp for mig var nogle gange selv at lave noget sund lækkert mad og så spise det. Det fik mig til at føle mig godt til pas. Og drik en masse vand, og husk at få motion. Men du behøver ik altid at spise sundt. Men det vigtiste er at du stadig er et barn, og hvis det bliver så slemt at du ik vil spise eller noget lignende så tal med en voksen eller veninde om det. Kh haeun

  • Haeun🍓, Pige, 14 år

Hejj<3
Du er perfekt lige som du er!

Man kan bruge uendeligt lang tid på at misunde andre og sammenligne sig med dem. I stedet for at kritisere sig selv for alt det man ikke ligner, så elsk dig selv for alt det du godt kan lide ved dig selv. Alle de ting der gør dig unik❤️

Med hensyn til det stramme tøj, vil jeg sige at du skal gå i noget tøj hvor du føler dig selvsikker i. Hvis du har lyst til at have stramt tøj på så GØR DET! Jeg er sikker på at du vil se smadder godt ud!!

Og hvem siger at man skal være tynd for at gå i stramt tøj?
Alle kan gå i stramt tøj uanset størrelse, og ja vi vil se forskellige ud i det, men det ændre ikke på at vi stadig alle sammen kan se super pæne ud i det.

HUSK DU ALDRIG SKAL ÆNDRE PÅ DIG SELV FORDI DU FØLER DIG ANDERLEDES!

  • ., Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat