Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blufærdighed

Jeg tænker en del over blufærdighed.

Hvordan har i det enlig med at være nøgne med familie, veninder, kæreste,

til sport og idræt, med fremmede i svømmehallen osv.?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har ikke et problem med at vise mig nøgen overfor vildt fremmede i svømmehallen eller i omklædningen i fitness. Jeg kan dog ikke lide at være nøgen hvor nogen jeg kender kan se mig og dømme mig. Jeg er nok bare typen der ikke har et problem med hvad vildt fremmede tænker om mig, men jeg vil helst have at de mennesker jeg elsker og respektere synes godt om mig.

  • A.G., Pige, 18 år

Hej pige på 14 år.
Det er nok mange som har det som dig med at være blufærdig og det er helt i orden at du har det sådan. Men jeg har det selv fint med at være nøgen over for alle men det hænger også sammen med at jeg ligger på en nudist camping plads sammen med min forældre og min lillebror.

  • Dav, Dreng, 14 år

Jeg er faktisk aldrig nøgen med min familie. Vi har altid været blufærdige alle sammen så vi viser os faktisk ikke uden tøj over for hinanden. Jeg har ingen drengekæreste endnu så jeg ved ikke rigtig om jeg kommer til at være blufærdig overfor ham. Jeg er bestemt ikke vild med at være nøgen overfor fremmede fx i svømmeren og enlig heller ikke til idræt hvor jeg jo ikke kender alle piger lige godt og hvor nogen måske vil dømme mig. Men mine tætte veninder kan jeg sagtens være nøgen med hvis vi fx har soveaftaler, skal bade sammen derhjemme, prøve tøj sammen eller bare for hyggens skyld. Det har jeg overhodet ikke noget imod.

  • Z, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat