Brev

Jeg vidste det ikke!

Jeg er en pige på 14 år.

 

Jeg er selv meget usikker ved min krop, så da min “veninde” vælger at tage et billede af mig i idræt hjælper det ikke på min selvtillid.

Jeg har fået fortalt at hun ligefrem praler med det! Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre.

 

Jeg er virkelig bange for at det her bliver delt til hele min by. Jeg ville gerne snakke med mine forældre om det, men de forstår det ikke…..

 

Kærlig Hilsen pige på 14

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Fortæl hende hvad du føler

  • Pinkie_pie, Dreng, 12 år

Fortæl det tilen lærer, de fleste skoler slåhårdt ned på det. Jeg prøvede det også engang, og eleven blev suspenderet i en uge og billedet blev slettet

  • En_som_dig, 15 år

Som de andre har skrevet, ville det være en god idé at snakke med din veninde, og bede hende om at slette billedet – fordi du ikke føler dig tilpas over, at hun har et billede af din krop.
Hvis din veninde ikke forsår det og sletter billedet med det samme, burde du virkeligt at gå til en voksen. Hvis du ikke føler at dine forældre vil forstå, kan du måske prøve at spørge en anden voksen til råds? En moster, onkel eller lærer. Det kan være hvem som helst. Der er mennesker som vil hjælpe dig. (:

Det er jo din krop, så du bestemmer selv, hvem der får lov til at se den.

  • Hvad mener i med brugernavn?, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat