Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg synes min krop er grim

Jeg synes min krop

er er grim og jeg er tyk

og der er en fra min klasse

der siger jeg er tyk og grim

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 10 år. Jeg vil gerne sige det er helt normalt at være utilfreds med sin krop vidste du godt at 87% af Danmark er utilfredse med sin krop?? Du skal bare vide at jeg er sikker på at der er intet galt med din krop, og at du er så smuk. Hust at du ikke skal lytte til andre!! Det er din krop du bestemmer om hvad du synes om den. Sig til dine forældre hvad den person fra din klasse har sagt om din krop. Det er jeg sikker på at de vil tage op med læren

  • A, Pige, 13 år

Det du føler er helt normalt. Næsten alle hader deres krop. Men det er lige meget fordi at lige meget hvad man gør så er man forkert på en eller anden måde. Så man må lære at acceptere sig selv. Fordi at jeg vil vædde med at du er meget smuk selvom at dig og dine klassekammerater ikke kan se det.

  • A.g.t, Dreng, 12 år

Hey,
Jeg forstår dig helt vildt godt. Jeg har i en lang periode haft det dårligt med mig selv og min krop. Jeg er blevet kaldet mange grimme ting. Mine tanker gik hen og blev ret seriøse, så det er en god ide at tale med nogen. Især en god ven. De vil ALTID være der for dig. Tro mig.
Barr vid at du er så MEGA smuk og dejlig, så have en god dag lige meget hvad andre siger <33

  • ✨️, Nonbinary , 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat