Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg sveder mega meget

Hej BørneTelefonen!

jeg er en pige på 11 år og jeg sveder meget.

Jeg har hele tiden svedpletter under mine armehuler.

Det er mega pinligt især fordi man kan se det meget.

Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre

har i nogen ideér til hvad jeg kan gøre😊

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa min ven 🙂

Jeg har selv lidt meget af svedproblemer, dengang jeg var på din alder – men også for bare 3 år siden. Jeg lugtede kraftigt af sved, men havde samtidig ALTID svedpletter under armene, dengang jeg gik i folkeskole. Alle de andre skriver nogle gode råd, med at vaske sig under armene om morgen osv. men det som virkelig hjalp mig, da jeg blev ældre, var at købe antiperspirant. En normal deodorant kan ikke tage en kraftig lugt, men det kan en antiperspirant. Man kan sagtens købe dem selv! Du er jo i en alder, hvor det er meget normalt at svede, men derfor kan det sagtens blive irriterende i længden. Evt. snak med dine læge hvis du er i tvivl omkring brugen af antiperspirant, da der er nogle produkter, som er egnet til ældre personer.

Håber det hjalp lidt i hvert fald!

  • Anders, Dreng, 20 år

Hej!
Jeg har nogle lignende problemer. Jeg føler ikke at deo hjælper særlig meget på svedmærker, kun på lugt.
Hvis du vil have dine svedmærker mindre tydelige, kan du få prøve at gå i noget andet tøj. Jeg går mest i sweatere med struktur, løse trøjer eller trøjer med vilde mønstrer.
Struktur eller mønster gør så man ikke ser at der er mørkere under armene og løse trøjer gør så sveden ikke er så tæt på.
Du kan også have fx hoodie på, men med en stram t-shirt inde under. T-shirten tager det meste af sveden, og så kan du have den samme hoodie på flere dage.

Håber mine råd hjælper…

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 11 år. Det er helt normalt at svede og alle hør det. Så er der bare lige det at alle ikke sveder lige meget, engang svedte jeg rigtig meget men det hjælper at barbere sig, vaske sine armhuler og bruge deo. Det virkede også for mig at gå med noget tøj som man ikke fik det varmt, eller gå i hættetrøje så man ikke kan se det. Den sidste ide jeg har er at købe nogle trøjer man ikke kan se det på. Håber at det hjalp. Kh 13 (14 til januar) pige

  • Pigen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat