Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har det underligt i omklædningsrummet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er kun 12 år gammel der er mange piger og drenge for den sags skyld. Der ikke er kommet i puberteten endu og har fået hår under armene og bryster. Du skal ikke bekymre dig overhovedet. Min tvillingesøster gik også først i puberteten lige før hun fyldte 14 eller så noget.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hej sødee
godt du skriver ind omkring dine problemer, det er super sejt.
jeg forstår godt at du at du føler dig lidt usikker når du ikke er kommet i puberteten endnu men bare rolig det kommer. jeg er fuld ud udviklet og det har jeg været siden jeg gik i 5 klasse, og jeg synes det var mega akavet at skulle vise sig frem til de andre da jeg ikke har et godt forhold til min krop den gang men nu er jeg blevet lidt mere komfortabel, jeg kan dog stadig ikke lide at klæde om med de andre. hvis du nu synes det bliver for meget så snak med din lærer om du fx må låne lærernes omklædningsrum – min lærer går i bad efter alle eleverne så der har dem der ikke kan lide at klæde om foran andre mulighed for at klæde om derinde.

så ja det er ganske normalt ikke at kunne lide at klæde om foran andre, der er mange der ikke kan lide det så du er ikke den eneste.
Du kan fx sige til dem der kommentere det at du ikke synes det er særligt fedt og hvis de så bliver ved eller ikke forstår det må du gå videre med det til lærerne eller du kunne få dine forældre til at skrive til dine lærer hvis det nu er.

håber mit svar hjalp

KH MIGG

  • Anonym, Pige, 16 år

Tusind tak for dit svar. Det hjalp mig virkelig meget😊

  • Mig som skrev brevet, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat