Brev

Jeg er utrolig bekymret for at blive omskåret

Jeg er en 14 årig dreng

som skal omskæres om 14 dage på grund af jeg har forhud forsnævring.

Men jeg er så meget bekymret for operationen og om det er noget som gør ondt.

Jeg føler heller ikke det er så fedt at få fjernet forhuden.

Kan nogen hjælpe mig så jeg kan få det bedre.

De bedste hilsner den 14 årige dreng.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig!
Jeg blev selv opereret for forhudsforsnævring, da jeg var 13. Jeg blev opereret fordi, forhuden ikke kunne komme tilbage over pikhovedet og det gjorde sindssygt ondt, når jeg havde stiv tissemand.
Selve operationen mærker du overhovedet ikke, man er nemlig fuldt bedøvet. Du får nogle ledninger klistret på brystet så de kan holde øje med dit hjerte og man får noget omkring armen (jeg kan ikke huske, hvad de kaldte den) så de kan holde øje med dit blodtryk. Så fik man også sådan en dims på fingeren med rødt lys i, jeg kan bare ikke huske hvad den målte, vist et eller andet med blodet. Så skulle jeg trække vejret gennem sådan en maske med ilt i og så sagde lægen, at nu ville han give mig noget så jeg faldt i søvn, og det næste jeg kan huske er, at jeg vågnede og det hele var overstået. Så selve operationen kan jeg overhovedet ikke huske.
Dagene efter operationen var jeg noget øm og det gjorde en smule ondt når jeg skulle tisse. Men det fortog sig efter nogle dage og der har ikke været noget siden. Men operationen hjalp mig virkelig, nu kan jeg uden problemer trække forhuden tilbage og der er ingen problemer, når min tissemand bliver stiv, hvilket er rart. De fjerner heller ikke hele forhuden, for jeg kan stadig trække forhuden op over mit pikhoved.
Håber du kan bruge min historie til noget, lægerne er supergode til at man ikke føler sig så nervøs og jeg håber, at operationen hjælper dig lige så meget, som den har hjulpet mig.
Held og lykke😊

  • P, Dreng, 16 år

Hey

Nu er jeg pige men håber jeg kan hjælpe. Min bror er blevet omskåret og han var meget bange for hvordan det kom til at se ud og om at det gjorde ondt sagde han til mig. Men det hele foregik i fuld narkose og han kunne slet ikke mærke noget det føles som om man falder i søvn og vågner et par minutter efter.

Han var rigtig glad for resultatet og de problemer det har løst. Tror egentlig ikke du skal være bange og istedet glæde dig til at det er overstået.

Min fætter har og farfar har også været igennem samme operation ved ikke om det er noget der ligger i familien men anyways det er også gået helt problemfrit med dem og tag du det bare helt roligt.

Håber det hjalp ❤️❤️❤️

  • Luna, Pige, 15 år

Hej
Jeg er godt nok voksen nu, men jeg fik også fjerne lidt af forhuden som barn pga. forsnævring, jeg husker ikke noget af det, det eneste jeg er lidt ked af, er jeg ikke kan huske hvordan det er af have det lille stykke ekstra.
Men som flere andre skriver, så skal du ikke frygte det gør ondt og den fungere ganske fint bagefter, det er kun ganske lidt, de fjerne når det er forsnævring.
Bagefter er den også lidt letter at holde ren, det bliver du og en kommende kæreste glad for i fremtide.
Jeg forstår dig godt, jeg ville også selv være utryg, hvis jeg var på din alder og skulle have det lavet, men du har inte at frygte, de har lavet det masser af gange og ved hvad de laver, når du først er der inde er det hurtig overstået og gør ikke ondt.

  • Mig, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat