Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er usikker

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 11 år.

Det du hår igennem lige nu er helt normalt. Jeg er selv en ung kvinde på 19 år og jeg kan tydeligt huske at have de samme usikkerheder som du har. Du skal bare vide at det er ganske normalt at have en “fase” hvor man er usikker på sin krop, fordi der sker ændringer. Du kan sagtens tage fat i dine forældre hvis du føler, at det ville være rart for dig, at dele dine tanker med dem.

Det kan være rigtig skræmmende og ubehagligt at gå med disse tanker alene og jeg synes personligt at det ville være en god idé at snakke med dem.

Hilsen en ung pige på 19 år.

  • Emilie, Pige, 19 år

Hejsa.
Jeg har selv haft det sådan da jeg var lidt yngre. Du kunne måske prøve at lave noget når du føler sig lækkersulten? Det kunne fx. være at spille på et instrument, strikke, danse, synge, spille computer osv. Du kan også tage et sukkerfrit tyggegummi, eller lave en smoothie, istedet for at spise noget usundt. De to ting har hjulpet mig meget.
Hvis du tror på at du selv kan få ændret dine dårlige vaner, så synes jeg ikke du behøver at sige det til dine forældre. Men hvis du slet ikke føler at du har kontrol over det, så er det nok en god idé at sige det til dem. Nu ved jeg ikke hvordan dine forældre er, men jeg er helt sikker på at de forstår dig og gerne vil hjælpe dig hvis du bare siger det som det er.
Jeg håber mit svar har hjulpet lidt.
Knus fra mig

  • Bare mig :), Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat