Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg er 15

Jeg er 15

og kan ikke trække forhuden tilbage

er det normalt

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 15.

Jeg gik på Google og researchet.

Her er hvad jeg fandt:
I løbet af de første leveår bliver forhuden mere løs, og hos mange drenge kan forhuden efterhånden uden besvær trækkes tilbage. Generelt forventes en dreng at kunne trække forhuden tilbage, når han er fyldt 6 år, men mange kan det før.

Jeg vil anbefale dig at sige det til din læge fordi det er lidt bekymrede, at du ikke kan da der står du burde kunne som 6 årig.

Vh

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er almindeligt at nogle drenge ikke kan trække forhuden tilbage. Men jeg må desværre sige til dig at du bliver nød til at gå til lægen med det problem du har. For selv om det er et almindeligt drenge problem så skal du kunne trække forhuden tilbage. Jeg har selv haft samme problem og først fik jeg noget creme som jeg skulle smøre på dernede men det hjalp ikke og i stedet for blev jeg omskåret. Det kan selvfølgelig godt være pinligt at gå til lægen men du bliver nødt til det. Og husk på at cirka 4000 drenge bliver omskåret om året i Danmark fordi de ikke kan trække forhuden tilbage. God bedring.

  • Lucas, Dreng, 13 år

Min far er overlæge på en urinvejskirurgisk afdeling, hvor de blandt andet opererer den slags, hvis der er behov for det. Jeg spurgte ham. Hans første bemærkning var: “Hvorfor spørger du om det? Er der noget, vi skal snakke om?”😅

Men her er hvad han sagde:
Det er rigtigt nok, at man som dreng/mand i udgangspunktet skal kunne trække forhuden tilbage, men der er også mange, som ikke kan det. Man gør ikke noget ved det, hvis man ikke er generet af det. Det kan f.eks være smerter ved stiv tissemand eller smerter ved samleje. Det kan også være, at der gemmer sig urinrester under forhuden og det kan vist i nogle tilfælde give infektion. I de tilfælde vil man gøre noget og der vil man som drengen på 13 skriver, starte med creme i nogle uger. Hvis det så ikke hjælper, kan man lave en lille operation, hvor man fjerner noget af forhuden. Han sagde, at man så vidt muligt bevarer noget af forhuden ved den operation.

Så det kommer vel an på, om du er generet af det eller ej. Hvis ikke, er der nok ikke noget at bekymre sig om. Men hvis du er, er du nok nødt til at gå til lægen med det, som andre allerede har skrevet.
Held og lykke med det😊

  • Thomas, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat