Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ikke i pubertet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige👋😀.
Jeg ville bare sige er det er meget forskelligt fra pige til pige hvornår du kommer i puberteten og bl.a. får mens🙈. Mange fra min klasse har fået det, men jeg er en af dem der ikke har endnu☺️. Jeg gad også godt at have fået min mens, netop pga. det der med st føle sig lidt udenfor, men til gengæld tænker jeg på de gode ting ved ikke at have det😁, f.eks at man ikke skal være mange for at bløde igennem og man skal ikke bruge penge på bind😉.
Håber at mit svar kunne bruges☺️
Hilsen den 13 årlige pige💜

  • Pigen som prøver at hjælpe, Pige, 13 år

Så vil jeg altså sige de er kommet tidligt i pubertet. Jeg er 13 og er stadig ikk kommet der. De fleste andre er og jeg kan godt genkende at man kan føle sig megameget udenfor. De fleste andre piger har fået bryster og hofter og snakker om deres sexuelle fornemmelser og behov mens mig og et par enkelte andre er totalt udenfor. Der er nok ikk andet og gøre end bare ha tålmodighed og vente. På et tidspunkt blir det vel vores tur også.

  • Den utålmodige, Pige, 13 år

Hej,

Du skal slet være bange for at blive holdt ude og du skal slet ikke fake din menstruation. Det vil bare skabe problemer for dig.
Pubertet rammer alle i forskellige aldre. Nogen går i pubertet lidt senere end andre, og det er helt ok. Din krop er helt simpelt bare ikke klar. Men det kommer.

Vil råde dig til at tage kontakt til en lærer eller forældre, så du kan få snakket om det med nogen 🙂

  • Sarah T, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat