Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Idræt.

Kære brevkasse.
Hvis man har minstration og man har idræt dagen efter, og man vil bruger bind, og man vil helst ikke have at nogen får det at vide. Hvad skal man så gøre?

 

Man vil gerne skrive det til ens læreinde, for hun har været igennem det, og ved derfor hvad man skal gøre.

 

Men har i et bedre forslag? Jeg vil gerne høre fra jer.

Pige
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg er selv en pige og kender godt til problemet.

Du behøver sådan set ikke at sige det til nogen, hvis du ikke har lyst. Det er jo op til dig. Du kan bruge tampon, hvis du har det som om, at de andre ligger mærke til dit bind. De kan ikke se tamponen, og du kan altid skifte til et bind, en ny tampon eller noget andet, når i skal klæde om eller i et frikvarter. Det der med at bruge tampon kan måske godt være lidt skræmmende, så det er helt okay og 100% forståeligt, hvis du ikke vil det. Det er jo også bare et forslag.

Det er i hvert fald godt at dyrke motion, når man har menstruation, og det er nok ikke så rart, hvis alle i ens klasse ved, hvornår man menstruerer. For det vil de jo find ud af, hvis du ikke deltager i 1 eller 2 idrætstimer i hver måned. Det ville godt nok være surt.

Men hel og lykke med det.
Hilsen #1. 🙂

  • #1, 15 år

hej søde pige jeg syntes du skal tage nogen bind i skole og så håber vi at du får det godt hilsen tvillingerne?????

  • lofrejtvillingerne557, 10 år

Hejsa. Jeg er en pige på 13 år der selv gpr rundt med sådan et problem. Jeg var virkelig nervøs første gang det skete til idræt, men jeg fandt ud af at jeg slet ikke var den eneste. de forstod mig og det gjorde det hele meget nemmere. Alle får det jo, så du er ikke den eneste. Håber at det hjalp?❤️

  • Alberte, 1 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat