Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Idk hvad jeg skal kalde brevet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er kun 11 og derfor er du nok stadigt meget stram dernede, men det ændre sig nok med tiden du er jo ikke vant til st få noget op i din skede

  • Anonym, Dreng, 15 år

Hey pige!
Det er fuldstændigt normalt at det godt kan gøre ondt i starten, men det skal helt klart ikke være vedvarende. Mit bud ville være det ville gå væk med tiden, men da jeg ikke ved hvordan det gør ondt på dig ville jeg anbefale at du måske holder lidt igen? Forstå mig ret, hvis det er noget der bare gør ondt lidt tid efter, så skal det nok gå væk med tiden. Hvis der er tale om svigende smerte, skal du måske holde igen – og måske få tjekket op på det. Det er vigtigt du har HELT rene fingre når du bruger dem. Også puden for den sags skyld.

Så længe det er rart, og ikke gør ondt i en længere periode så er alt godt. Så gnub bare løs!

  • D, Dreng, 17 år

Hej søde,
Jeg er selv en pige, og du kan være ganske rolig, det er helt normalt ❤️
Din skede er ikke færdig udviklet endnu. Derfor er du stram i skeden, da den endnu ikke er helt klar til at du gerne vil være seksuelt aktiv, og lærer dig selv at kende.

Din skede skal nok blive klar, kønsmoden som man kalder det. Husk at når du bliver ældre, vil du være i stand til at føde et barn, som kommer ud ad din skede.

Mit råd til dig vil være, klip dine negle så du ikke river dig i skeden, og fortsæt med at rør sig selv, prøv at find et sted hvor det ikke gør ondt. Det godt at du lærer din krop at kende. Du en helt normal pige, og skulle du blive i tvivl om noget, så spørg endelig. Det bedre at spørger end at gå med det alene. Vi er her for at hjælpe.

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat