Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I omklædningsrummet

Jeg er en pige på snart 12 år,

jeg har det rigtig svært med

at klæde om med de andre piger

fordi jeg ikke er så langt i

puberteten som dem

og det er jeg rigtig usikker på 😔

håber der nogen der vil hjælpe

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hey, det er helt i orden at være usikker, men tænk på, at nogle af de andre piger måske også er lidt generte, så de tænker mere på dem selv, end på din krop 🥰

  • Anonym, Pige, 13 år

hej jeg er også en pige på tolv og har det lidt på samme måde som dig. Jeg er den ældste i min klasse men er ikke noget lige så langt i puberteten som de fleste fra min klasse.
Heldigvis er jeg ikke så usikker. Kun med mine “bryster” som egentlig bare er to store brystvorter imens de andre har flotte bryster. Men efter at det har været sådan i et årstid har jeg det egentlig fint nok med det 🙂 håber du også finder fred hvis man kan sige det sådan

  • Sky 🤍, Pige, 12 år

Husker virkelig godt hvordan det var. Jeg var heller ikke udviklet og synes altid jeg var omgivet af store bryster og store numser og duske i omklædningsrummet. Jeg slog mig sammen med en anden pige som heller ikke var udviklet så vi gik altid nøgne sammen med hinanden i hænderne under bruseren. Det gav mig noget sikkerhed at ha en og læne mig op af. Men efterhånden blev jeg jo ligeså udviklet som der andre. Så prøv og søg fællesskab med nogen der heller ikke er så udviklet og så ellers ha tålmodighed. Din udvikling kommer også!

  • Iben, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat