Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I bad til idræt!

Hej! Jeg er en pige som er bekymret for at klæde om til idræt! Da jeg er en af de to i min klasse der er mest udviklede!

Jeg har hår dernede, fået lidt bryster, fået min mens, hår under armene, fået former, og har ret mange bumser i min pande! Jeg går i femte klasse, så der er en del som ikke er begyndt at udvikle sig!

Jeg har kun haft mens en gang så jeg vil lige høre om i har et råd til at undgå at gå i bad med de andre piger!

Og bare i det hele taget ikke at være så nervøs! For at klæde om med de andre!

 

De har vænnet sig til hvordan jeg ser ud fordi jeg (Jeg ved det lyder som en løgn! Men det er sandt!) Jeg har været i puberteten siden jeg var 6-7 år gammel!
Men de andre kigger stadig!

Hvad skal jeg gøre for ikke at bekymre mig så meget om det! Og eventuelt undgå at skulle i bad når jeg har mens!
🤓⚽️🔴⚪️

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej, det er helt okay! hvis folk kigger så husk bare på at de er nysgerrige fordi de ikke selv har oplevet det endnu på egen krop. Måske dig og den anden pige der også er længere fremme i puberteten, kan holde sammen og tale om det?
altså da jeg var 11 vidste vi nærmest ikke hvad mens var, og du kommer højst sandsygeligt ikke til at bløde mens du hurtigt går i bad. jeg plejede at (efter timen) gå på toilettet og fjerne mit bind, så skynde mig derud og gå i bad, tage nye underbukser på (med et lille trusseindlæg) og så efter idræt gå ud på toilettet og tage et bind på. det er dog lidt besværligt og stressende at skulle gøre hver uge, så bare prøv at ignorer det, ingen ligger mærke til det alligevel!

  • giraffen, Pige, 16 år

hej kender det godt, jeg kom i pubetatten da jeg var 8 år. jeg turde ikke at vise min krop så jeg gik altid rundt med håndklædet og når de andre var gået ud gik jeg i bad

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej Pige
Vi tænker, du måske kunne tale med din lærer om det og evt få lov at gå ud i omklædningen og bade 10 minutter før de andre?
Husk at du ikke behøver skamme dig over hvordan du ser ud.
De bedste hilsner OB

  • ob, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat