Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvornår skal jeg barbere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey
Hvis du ikke har lyst til fortælle det til dine forældre synes jeg ikke du skal det, hvis du føler det er et problem. Kan du evt. købe nogle voks strips i fx normal eller Matas ❤️

  • Emma, Pige, 16 år

Hej, hvis jeg skal sige noget jeg dynes er pinligt, til mine forældre, plejer jeg at sige det så normalt som muligt og så meget i mit sprog.
Da jeg skulle sige til min mor at jeg gerne ville barbere mine ben sagde jeg “mor, jeg orker seriøst ik’ at ha hår på benene længere”.
Det lyder lidt mærkelig når jeg skriver det, men når du ikke gør så meget ud af det og også bare kan lave lidt sjov, er jeg sikker på at din far heller ikke vil tage det så tungt 🙂

Hilsen en pige på 14

  • Anonym, Pige, 14 år

Gør det når du er parat til det. Det er helt normalt for en dreng i din alder. Jeg kender massere af drenge på min alder der gør det, men også mange der ikke gør. Begge ting er lige gode. Hvis du ikke føler dig tilpas med dun på overlæben, så syntes jeg det ville være fint at prøve og barbere det af. Se hvad du syntes om det.
Jeg vil personligt anbefale at du snakker med en forælder først. Det gør det trods alt nemmere. Du skal både bruge en engangsskraber (eller lign.) og barberskum. Det er trods alt ikke så nemt uden.
Skulle du stå i en situation hvor du ikke vil involvere dine forældre, så er der massere af gode videoer på youtube du kan se. Det er ikke så svært i sidste ende. Alle tingene du skal bruge kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Men husk, du skal føle dig parat.

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat