Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

hvornår kommer min mens

hej jeg er pige på 12år

jeg har ikke min mens

og jeg ved ikke hvornår den kommer

kan i hjælpe mig med at slappe af

og ikke at være bange

for jeg er mærkelig

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej! Jeg er selv 13 og fik min mens sidste år i december (har været 13 i noget tid der) så det helt normalt, jeg har også hørt om nogle der fik det da de var 14 osv. ingen ting og være bange for, det helt normal ikke og have den endnu! <33

  • N, Pige, 13 år

Hej søde
Det er helt forskelligt fra person til person hvornår ens mens kommer. Jeg var selv 13 da jeg fik min og er 14 nu. Min bedste ven fik det et halvt år før mig og jeg var bange for aldrig at få min men jeg fik den. Jeg synes næsten du skal være glad ikke for at have fået din for man skal næsten hele tiden skifte bind og alt muligt jeg ville ønske at jeg ikke havde min nogen gange men bare rolig lige pluslig kommer den <33

  • Pige på 14, Pige, 14 år

Hej søde,
Jeg er selv 13 år. Jeg fik mens, da jeg var 11 eller 12. Jeg kan ikke huske det, men det er også ligemeget. Det er helt normalt, og der er intet at bekymre sig om! Jeg har veninder på min alder, der heller ikke har fået det. Gennemsnitsalderen er 11-15, så du har massere af tid endnu.
Jeg håber, at mit svar hjalp<33

  • K, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat