Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvorfor har jeg det dårligt med min krop?

Hej

jeg er en pige på 15.
Jeg er gymnast og har været det siden jeg var 2.
Mit problem startede egentlig først for ca. 7 måneder siden.

Jeg var på ferie med min bonus søster, som har en spiseforstyrrelse.
Hun er meget tynd, ig ved godt hun er for tynd.

Men når jeg ser min faktsik helt normale krop i forhold til hendes
for jeg det bare rigtig dårligt, og ikke lyst til at spise.
Jeg vejer 60 kilo ca. Så er hverken undervægtig eller overvægtig.

Forstår bare ikke hvorfor jeg får det så mega dårligt med mig selv…

kender i det?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 15 år.
Jeg går til håndbold og har stærke arme og får det bare nogle gange bedre når jeg tænker på at jeg har en stærk krop.
Du er jo gymnast hvilket er sejt og er sikkert meget stærk, så jeg ville anbefale dig at tænke på din styrke. Det hjælper mig.
Håber at du kunne bruge mit råd.

  • Pip, Pige, 12 år

Hej
Det du skriver, lyder som en typisk teenager, fordi sådan får næsten alle det i din alder og bare i teenager alderen. Jeg er glad for at du selv kan se du har en normal krop, for det er der mange det trods alt ikke kan. Men hvis jeg var dig, ville jeg tænke at “hey jeg føler jeg ikke skal spise fordi jeg er teenager og min hjerne bare siger der er noget galt, men der er der bare bare. Min krop er altså pæn som den er og det ved jeg godt” og det er Mega svært I know, men altså jeg er f. Eks. Lidt overvægtig, og i mange år har jeg haft det dårligt med min krop. Men jeg har altid bare tænkt at min krop jo egentlig alligevel er normal, og jo mere man tænker sådan, jo mere indser man det faktisk. Nu har jeg ikke rigtig problemer med min krop mere fordi jeg altid har tænkt det der, og jeg har også tænkt på det med min krop er god nok når jeg har haft det Aller dårligst omkring min krop. Det tager i mange tilfælde lang tid før denne “metode” virker, og for nogen vil den måske aldrig virke. Men når du skriver du ved din krop er fin nok som den er, tror jeg altså godt denne “metode” kunne hjælpe dig

  • Anonym, Pige, 16 år

Man har vær sin krop det gør ikke noget at have anderledes kroppe bare tænk på at din er flot istedet for helt tynd, kroppe skal ikke være helt tynde de skal bare være som de er og det er som det er. Har stået i samme problem men tænker ikke så meget over det mere er begyndt på at tænke over at jeg har en pæn nok krop som jeg har og det skal du også begynde på for at få det godt med dig selv. Der er INGEN kroppe som er perfekte og jeg mener INGEN ja andre er tyndere og andre er tykkere andre har gode kroppe andre har ikke og det er ikke noget man kan gøre ved og det er hellere ikke noget man skal tænke over man ser ud som man gør:)

  • Pige, 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat