Brev

Hvordan tackler man menstruation i skolen?

Hej

jeg er en pige på 13 år.

Jeg ved ikke hvordan man ligesom tackler menstruation i skolen.
Når man skal skifte bind,
hvordan får man så bindene ud på toilettet uden nogen ser det?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Det kan måske godt være ret pinligt at andre ser man har et bind med ud på toilettet, især drengene. Men, så ville det jo måske være en god ide at skaffe dig en skuldertaske, som du kan have med i skolen. Det er ihvertfald det mine veninder og jeg gør, håber du kunne bruge det <3

  • Anonym, Pige, 13 år

Hvis du bruger bh eller top kan det være en god ide at havde et deri fra morgen af også hvis i har lamper der kan ligge noget på kan du ligge nogle bind/ tamponer derpå? Ellers hav en lille skuldertaske på dig med det i? Det er det jeg gør og har gjort i 1 år nu!

  • Anonym, Pige, 12 år

Ved godt jeg ikke kender følserne inde i en piges hjerne. Men prøv at være åben ikke være genert det er en naturlig ting. Nu da jeg ikke selv er meget ældre, kender jeg piger på din alder og de er blevet meget gladere siden de turde åbne sig.

  • Den normale Drenge, Dreng, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat