Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad skal man sige til en pige der har mens?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg er en pige og jeg har også mens. Jeg bliver tit nemt sur eller ked af det når jeg har det. Bare husk at hun godt kan være lidt ekstra irriteret der og derfor skal du måske ikke tage det lige så personligt hvis hun nu lige pludselig bliver sur eller ked af det 🙂 det er virkelig sødt du vil hjælpe hende på en måde, men jeg tror ikke der er så meget du kan gøre andet end at være sød mod hende;)

  • Anonymous, 13 år

Hvis jeg var hende, tror jeg at jeg ville sætte pris på dit selskab. Men jeg ville også blive lidt irriteret, hvis jeg fik særbehandling på grund af min menstruation. Bare vær dig selv, og hav det hyggeligt som i plejer – og som nogle af de andre hjælpere siger: hvis hun på grund af sin menstruation bliver lidt nemmere irriteret, så tag det ikke personligt, og prøv bare at muntre hende op igen på normal vis.
Jeg ved ikke med jer andre, men jeg får tit sukkertrang (CHOKOLADE!!!) når jeg bløder – bare et lille hint til den omsorgsfulde dreng : ).

Lykke til : ).

  • Holly9, 16 år

Jeg syntes det er træls hvis især drenge der griner af en hvis man bløder igennem. Der er ikke noget værre og nedladende end det. Så hvis hun nu skulle være uheldig at bløde igennem, og der kommer en blodplet på bukserne, så lad vær med at grine, og hjælp hende i stedet for. Det tror jeg mange piger ville sætte pris på. 🙂

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat