Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad gør jeg

Jeg vil genr ebarbere mine ben så har gjordt det udne min mor vidste det.

Nu har hun set det pga hvordan mine går der ud på benene.

Og har spurgt om jeg gør det men har sagt nej til det.

Føler bare at det ikke passer ind at sige nej til det.

Nu siger hun det garanteret til dine veninder.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har lidt svært ved at forstå din besked men jeg vil prøve alt hvad jeg overhoved kan for at hjælpe dig. Du skriver din mor ikke vil have du banede dig? Men du har gjordt det alligvel. Jeg synes faktisk det er okay… måske skulle du sige det som det er. Sige hvorfor du har gjordt det? Jeg kan give dig et eksempel på hvordan man gør : mor jeg ved godt du har sagt jeg ikke må banede mine ben men jeg har gjordt det alligvel- jeg har gjordt det fordi jeg er ked af mine hår og ikke føler det passer ind. Du kan godt… jeg ved ikke om jeg har forstået det rigtigt men ellers er du jo velkommen til at skrive over chat, ringe , sms eller det kan være du for nogle lidt bedre råd end mine <3
Heller Lykke sødeste dig ! !

  • Girl Power, Pige, 14 år

Jeg er ikke sikker på om jeg forstår din besked. Men et svar skal du stadigvæk have.

Du siger du har barberet dine ben, uden din mor ved det, håber det er korrekt forstået?

Hvad jeg forstår på din besked, har en af veninder fundet ud af at du har barberet dine ben, og nu du bange for at hun fortæller det til andre, eller din mor? Er det korrekt forstået?

Hvis ja, så synes jeg du skal snakke med din veninde, fortæl din bekymring. Men husk det meget normalt, selvom det er nyt og grænseoverskridende. Jeg ka godt forstå du bange for andres reaktion, bare husk på, at de inden selv allerede gør det eller også kommer de til det på et tidspunkt.

Hvis din mor har fundet ud af det, og du har sagt nej da hun spurgte, så det forståeligt. Du sikkert bekymret for hendes reaktion. Bare husk din mor skulle gerne være en der hjælper dig. Hvis hun spørg er det forhåbentlig for at hjælpe dig. Hun ved godt, du ved at blive voksen, og hendes viden skal du endelig tag til dig. Der er Inge skam i at barbere sig på benene, eller for den sags skyld andre steder (du ved). Hvis andre ik kan se det, er de bare forumodende til at forstå. Håber mit svar kan hjælpe. 😊

  • A, Pige, 16 år

Jeg syndes du skulle snakke med din mor om at du gør det og st hun ikke skal sige det til nogen 🙂

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat