Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad betyder bryster for jer?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Jeg har aldrig haft et problem med mine bryster. Jeg har haft bryster i ret lang tid nu, og du skal bare vide, at du vænner dig til dem. Jeg lægger slet ikke mærke til dem mere, for de er en helt naturlig del af min krop.

Men jeg kan godt lide at fremhæve dem, da jeg er så heldig at have ret pæne bryster. Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ikke har løst tøj og hættetrøjer på, men jeg går også i stramme toppe osv.

Det er jo fuldstændig op til dig, og hvad du er mest tilpas med.

Knus.

  • :), Pige, 15 år

Hej med dig jeg , jeg er jo heller ikke så gammel men jeg har også fået bryster det er meget forskelligt I min klasse nogen har fået og Andre har overhovedt ikke. Jeg er ikke sådan en der visor dem frem jeg går bare I mit normale tøj. Jeg shnes du skal gøre det du føler dig tilpas med

Knus og kram pige 12 år

  • Pige, 12 år

Hejsa.
Da jeg var yngre, havde jeg et dårligt syn på min egen krop. Jeg følte mig “forkert” bygget, selvom jeg var/er normalt bygget.
Da jeg så blev ældre og “hvalpefedtet” stille og roligt forsvandt, så fik jeg det bedre med min krop. Og da jeg som den første i min klasse startede med en “rigtig” bh, så var det en kæmpe succes.
Jeg har altid været stolt over mine bryster. Og mit ændrede syn på min krop førte til, at jeg turde vise mine kvindelige former frem. Jeg ELSKER at have en trøje eller kjole på, der fremhæver brystet og taljen. Som andre dog også skriver, kan jeg selvfølgelig også godt lide en oversized hoodie.
Jeg synes, det er super vigtigt, at man tør fremhæve de dele af kroppen, man synes ekstra godt om, og ofte er dette super nemt.

Held og lykke fremover!

  • AnoPige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat